Monday, May 7, 2012

kucing perempuan

mungkin ramai tak tahu yang kucing jenis ni adalah kucing betina.

ape pandang pandang

ngantuk

bulu saye takde kene mengene dgn cerita ni

cakk =D

okay, fenomena yang korang nampak kat atas ni adalah perkara biasa.
tapi mungkin korang tak tau yang kucing ni atau nama glamournye
 CALICO CATS adalah betina.

mengikut kajian, hampir semua calico cats betina kerana X chromosomes 
yang menentukan warna dan jantina seekor kucing. seperti yang kite tahu,
mamalia perempuan ade XX chromosomes, tapi untuk lelaki XY chromosomes.
memandangkan chromosome Y takde gene untuk menentukan warna seekor kucing,
jadi takde lah probability untuk seekor kucing jantan
untuk dapatkan warna oren dan bukan oren dalam satu mase.

satu cara untuk kucing jantan ade warna macam calico cats ni ialah
apabila kucing ni menghidap satu sindrom dimana die mempunyai 3 chromosomes ( XXY ).
sindrom ni lebih dikenali sebagai Klinefelter's sydrome.
aku suke cakap sindrom ni sbg sindrom lelaki terlebih perempuan. TEHEE. sbb dy adalah 
lelaki yang mempunyai ciri seorang wanita. ( sbb dy carry dua X chromosomes )
tapi dy bukan pondan sebenarnye.. (--,)
disebabkan sindrom ni, kucing tersebut adalah mandul.

okay, tu je yang dapat disimpulkan.
untuk lebih information boleh search kat wikipedia.


p/s : kalau nampak saye tepi jalan sile lah tonggengkan saye 
dan lihat jantina saya =D hee


bye =)

4 comments:

  1. omey omeyy macam owner blog :))

    ReplyDelete
  2. alolo comeynyer!
    posing gaya seksi plk tuh.
    pndai sungguh kcing2 ni.
    hehe :D

    ReplyDelete